Over ons

Yulius Autisme is een behandel- en expertisecentrum dat gespecialiseerde hulp biedt aan mensen met een autismespectrumstoornis en hun omgeving. Je kunt bij ons terecht voor diagnostiek, behandeling en begeleiding. Ook kunnen we second opinions bieden.

Yulius Autisme wil, samen met haar ketenpartners,  autisme op zo jong mogelijke leeftijd vaststellen. Jonge mensen ontwikkelen zich nog sterk. Autisme heeft een biologische oorzaak en is niet te genezen. Maar als je al vroeg weet dat je autisme hebt, kun je door de juiste behandeling te volgen heel goed met autisme leren leven. Onze behandelingen hebben altijd als doel de ontwikkeling te stimuleren zodat de mens met autisme zo zelfstandig mogelijk kan leven.

Behandelingen

Yulius Autisme richt zich op levensloopbegeleiding en stelt  de vraag van de cliënt centraal . De behandeling wordt gegeven door professionals die gespecialiseerd zijn in autisme. Wij creëren perspectief voor cliënten op het gebied van wonen, werken, opleiding, relaties en vrijetijdsbesteding. Het aanleren van vaardigheden is niet vanzelfsprekend. Aandacht voor mogelijkheden in plaats van beperkingen vinden we belangrijk.

Mensen met autisme hebben vaak talenten waarvan zij zich niet bewust  zijn. In de behandeling maken we deze talenten zichtbaar: waar ben ik goed in? Waar haal ik voldoening uit? Hoe kan ik dit gebruiken in mijn leven? Het stimuleren van (ongekende) talenten is een belangrijk uitgangspunt in onze behandeling.

Lees meer over onze behandelingen en begeleiding:

TopGGz-gecertificeerd

Yulius Autisme behoort tot de best aangeschreven instellingen op het gebied van de autismehulpverlening in Nederland. Yulius Autisme is TOPGGz-gecertificeerd voor klinische, deeltijd en poliklinische behandeling aan kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen.