Terug

Nieuws

Conferentie Ontmoet Autisme groot succes

Van zaterdag 29 maart tot en met zaterdag 5 april is het weer landelijke autismeweek. In deze week zijn er tal van initiatieven om aandacht te vragen voor autisme. Het AutismeCafé, Autismenetwerk ZHZ, Boba GGZ, MEE DS/AV en Yulius Autisme bundelden de krachten en organiseerden samen op woensdag 2 april een grote conferentie met een wervelend programma. De opkomst was groot, de sfeer gezellig en de workshops bijzonder interessant.

Het thema van de autismeweek is ‘Ontmoet Autisme’. De conferentie had ook deze titel. De middag begon met een smakelijke lunch. Hierna startte het gezamenlijke deel waarin de transitie Jeugdzorg werd toegelicht door Ronald Buijs, directeur Yulius Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Daarna vertelden Ad van der Sijde (directeur Yulius Autisme) en Paul Reijnen (Psychiater Boba) meer over de nieuwe DSM-5.

Na een korte pauze startten de workshops. Er waren drie rondes met workshops over autisme & relatie, hond & autisme, het nieuwe Yulius Autisme Expertisecentrum en een kijkje in het leven van Birsen Basar. Na de workshops werd afgesloten met een informele borrel en informatiemarkt. De werkgroep kijkt terug op een succesvol evenement en zit al vol nieuwe ideeën voor volgend jaar.